Victorine is vormgever van kostuums, performances en installaties. Performers brengen haar ontwerpen tot leven en gaan een interactie aan met het publiek, dat meegenomen wordt in een surrealistisch universum. Haar werk bevindt zich op het snijvlak van mode, (straat)theater en kunst.

De extravagante en soms bijna architectonische vormgeving van haar kostuums bepalen de verhoudingen van de performer tot de omgeving en het publiek. Ze speelt graag me de verschillende gedaantes van de vrouw, altijd met een knipoog. Concepten ontstaan regelmatig door een fascinatie voor kostuums uit een bepaald tijdperk, zoals de zeventiende eeuwse crinolines. Daar zijn performances als de Drijvende Diva en Under her Skirt op geïnspireerd. Handwerk (White Stranger) en het gebruik van bijzondere materialen (paraplu’s bij Drijvende Diva en steigergaas bij Black Eyed Susan Vine, pijpenragers bij White Stranger) zijn kenmerkend voor Victorine’s ontwerpen en bepalen voor een groot deel de waarde en het karakter van het werk.

Victorine treedt op als performer en werkt samen met andere performers en musici, waaronder zangeres en maker Brigitte van Hagen en pianiste Celia Garcia Garcia. Haar acts nodigen je uit om deel te nemen aan haar wonderlijke wereld. Soms op een podium, maar meestal tussen het publiek. Ze laten je anders kijken naar de wereld om ons heen: Maak contact, geef je over en laat je verwonderen.

In opdracht produceert Victorine kostuums en/of performances voor theatervoorstellingen, festivals, tentoonstellingen of campagnes.

Ze heeft in 2019 voor het Groninger Museum een performance ontwikkeld geïnspireerd op Mondo Mendini, de grote overzichtstentoonstelling van architect en ontwerper Alessandro Mendini. Voor de campagnes van WeGo heeft ze speciale pakken & maskers ontworpen. In opdracht van Fairtrade Gemeenten de Proeverij heeft Victorine een performance van mobiele proeftafels ontwikkeld, die door heel het land is ingezet om Fairtrade onder de aandacht te brengen.(Het ontwerp is geïnspireerd op een concept van A World Of BLISS) En in samenwerking met Teatro Pavana heeft Victorine voor een aantal acts waaronder Le Dame en Le Ballerine alle hoofdtooien ontworpen. In 2021 heeft ze opdracht van SDG Nederland een installatie vormgegeven, die nu toert door het land.

Haar werk is te zien geweest op bekende festivals en culturele evenementen in Nederland en buitenland, waaronder:
Lowlands, Oerol festival, Solar Festival, het Boekenbal, Gergiev Festival en Amsterdam Fashion Week, Odegand in Gent (BE), Straattheaterfestival Olala in Lienz (AT), Music for Sunset (IT), Festival de Musique du Périgord Noir (FR) en Musikfestspiele Sanssouci in Potsdam (DE).

 

Opdrachtgevers

A campflight to Lowlands
Oerol Festival
Festival Karavaan
Amsterdam Fashion Week
Musikfestspiele Sanssouci (DE)
Van Abbe Museum
Manuscripta
KANTOR
Nederlands Film Festival
Het Boekenbal
Cinekid
Boondoggle
Stelling van Amsterdam
Galerie Morren
De Rotterdamse Museumnacht
Het Groninger Museum
WeGO
Het Concertgebouw

Odegand Gent (BE)
Rock Werchter (BE)
Extrema Outdoor (NL/BE)
Het Nederlands Film Festival
Robodock Art & technology Festival
Festival Boulevard in Den Bosch
ID&T (Mysteryland)
Dance Valley
Milkshake
Women Inc.
Dutch Design Week in Eindhoven
Nachttheater Sugar Factory
Club Paradiso
Gergiev Festival
Stadsdeel Amsterdam West
Festival Classique
Het Kinderboekenbal
Solar Weekend
Music for Sunset (IT)
Zaff! (IT)